Deze in workshopvorm gegoten bijscholingen zijn ook geschikt voor instellingen en bedrijven die voor hun team of individueel beter willen functioneren. Bij alle workshops worden de paarden ingezet.

Mindfulness
Flyer Mindfulness
Coachen vanuit NLP
Flyer NLP
(Zelf) Leiderschap
Flyer(Zelf)Leiderschap
Systemisch coachen
Flyer Opstellingen
Ken je kernkwaliteiten
Flyer Kernkwaliteiten

Mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is de sleutel tot het hier-en-nu. Waar je aandacht is, daar ben je. Door het toepassen van meditatie oefeningen waarbij het doel niet is ontspannen maar opmerkzaam te zijn, oefen je in aandacht. Mindfulness betekent met onverdeelde aandacht aanwezig zijn bij dat wat zich op dit moment aandient, zonder het anders te willen dan het nu is en zonder ergens anders te willen zijn dan waar je nu bent.
Mindfulness leert je stil te staan bij het moment om vervolgens een bewuste keuze te maken in de actie die je onderneemt.
Mindfulness leert je je energie goed te gebruiken.
Mindfulness leert je meer te leven in het hier-en-nu, in de zijn-stand.

Inhoud
Paarden kunnen ons gedrag als geen ander spiegelen. Daarom zijn ze zo geschikt om in te zetten bij handelingen, automatismen, zoals we gewend zijn te doen.De oefeningen van Mindfulness worden geborgd door de oefeningen met paard.De zelfervaringsoefeningen met de paarden zullen in het teken staan van het “hier en nu” en Mindfulness. Iets wat voor paarden heel natuurlijk is. Een paard piekert niet over morgen, hij reageert alleen op zaken die er nu toe doen en er nu zijn. Helaas is dit voor ons mensen niet meer zo natuurlijk, we doen vaak 10 dingen te gelijk en racen van hot naar her. Tijdens deze workshop is het de bedoeling dat we meer duidelijkheid krijgen over onze eigen grenzen en hoe we, net als de paarden, meer in het “hier en nu” kunnen zijn.

Coachen vanuit NLP

Inhoud
Als iemand last heeft van negatieve gevoelens zoals angst, woede, stress, onzekerheid of faalangst en je wilt hier op een makkelijke manier van af komen is NLP de aangewezen methode. NLP bij angst en onzekerheid maakt gebruik van NLP om je angst en onzekerheid op te lossen. Je leert hier de belangrijkste NLP technieken in 1 dag. Deze technieken stellen jou in staat om de controle te krijgen over de manier waarop jij de wereld ervaart. Je krijgt een stevige basis waarmee je verder kunt. Het gevolg is dat je na deze dag krachtige technieken hebt om mee verder te kunnen in de coaching.

(Zelf) Leiderschap

Inhoud
In de workshop (Zelf)leiderschap staat de persoonlijke stijl van leidinggeven centraal. De bijscholing combineert jouw persoonlijke ontwikkeling met optimaal functioneren in je leven en werk. Deze drie pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is volop ruimte voor eigen specifieke thema’s en vragen. Dit alles vindt plaats in een inspirerende omgeving, waar je jouw proces in je eigen tempo doorloopt.

Systemisch coachen

Inhoud
Het blijkt dat veel persoonlijke en organisatorische problemen een systemische oorzaak hebben. Werken met opstellingen heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar en hanteerbaar te maken. Het opstellingenwerk geeft een diep-gaand inzicht in onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Ervaringen met het werken vanuit deze essentie hebben nog lange tijd – en vaak ook blijvend – effect, geven veel inzicht en werken helend. In deze bijscholing leer je meer over systemisch werken.

Ken je kernkwaliteit

Inhoud
Tijdens deze workshop leert je wie je bent en wat jouw kernkwaliteiten zijn en dat vervolgens bij anderen te begeleiden. De workshop staat voor praktijk en verankering met paarden. Iedereen die sterk en evenwichtig in zijn werk of leven wil staan kan meedoen. Na afloop weet je sneller en beter innerlijke conflicten en spanningen die tussen mensen spelen op te lossen. Je ontdekt innerlijke vermogens en leert deze ook bij anderen te herkennen.

Intervisie

Indien je lid bent geworden van de beroepsvereniging van HorSense, dan verwachten we van je dat je minimaal 2x per jaar een bij-of nascholing volgt of een HIP dag bijwoont. De HIP dag staat voor HorSense Inspiration Point en is bedoelt om met alle andere leden een inspirerende dag te hebben. Ook verwachten we dat je minimaal 2 intervisie bijeenkomsten bijwoont.

Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Dit gebeurt meestal in een intervisiegroep. De leden van de groep komen op vrijwillige en gelijkwaardige basis regelmatig samen. Soms worden ze begeleid door een trainer, maar meestal is er geen leiding. De deelnemers behandelen problemen die zich in de praktijk voordoen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vakinhoudelijke, ‘technische’ kwesties maar ook problemen die met het persoonlijk functioneren te maken hebben.

Klik voor ons actuele aanbod Studiegids opleidingen HorSense 2017

© 2015 Ita Est

User Login