Wat kunt je verwachten van deze coaching?
Je situatie wordt geanalyseerd, je vraagstelling verhelderd, je wordt gespiegeld in het omgaan met problemen en conflicten door de paarden. Je sterke en zwakke punten worden in kaart gebracht. De oefeningen met het paard zijn altijd naast het paard. Het paard spiegelt je gedrag en wat erachter schuilgaat. Met deze informatie wordt verder gewerkt. Datgeen wat door de oefeningen naar boven komt wordt steeds vertaalt naar waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Thema’s waar wij jou bij kunnen begeleiden zijn;

 • burn out
 • stress
 • werkdruk
 • keuzes maken
 • persoonlijke groei en vitaliteit


  Hoe?
  In een kort, maar intensief traject van 5 tot 7 sessies van 1 1/2 uur, wordt er gewerkt aan je vraagstelling. Het fysiek in beweging komen met de paarden brengt beweging in ons hele systeem. Het werken met de paarden is ‘ervaringsgericht leren’. Het is leren door te doen. Zo wordt je al doend bewust van jouw gedrag en wat dat doet met de omgeving.

  Je krijgt tijd en aandacht, eerlijke feedback, emotionele verbinding met jezelf en anderen, je neemt zelf leiderschap, zelfvertrouwen en succes. Het werken met de paarden Sjors en Sjimmy geeft een extra dimensie in de coaching. Maar er kan ook gecoacht worden zonder de paarden.

  Onderstaand filmpje is een promotiefilm voor het boek Ros van Twente geschreven door Claus Brockhaus. Het laat beelden zien hoe een individuele coachsessie eruit kan zien. Het verhaal wat je erbij hoort is van Claus en slaat op zijn boek. Niet op het coachen. In dit filmpje zie je onze vorige locatie in Hengevelde. Tegenwoordig zitten we in Diepenheim.


 • © 2015 Ita Est

  User Login